ZGODBA O LJUDEH

..Čebelarstvo Šegš, zgodba o ljudeh in čebelah..

Zgodbe piše življenje. Kaj bo osvojilo naše srce ni naša odločitev, ampak se to enostavno zgodi, tako ali drugače… človek je postavljen pred dejstvo.. vedno znova.. tako se je zgodilo tudi nam..

Ljubezen do narave in čebelarstva, se človeka dotakne na poseben način in ga ne izpusti kar tako. Danes je Čebelarstvo Šegš že plod dveh generacij. S čebelarstvom je prvi začel Ferdinand Šegš, leta 1980, z AŽ panji v Kranju na domačem dvorišču. Kasneje pa na prekrasnem Trsteniku, pod vznožjem Alp. Danes pa s čebelarstvom nadaljuje v pravljični Beli Krajini, kjer je tudi član upravnega odbora ČD Metlika in aktiven čebelar. Čebele pa niso pustile ravnodušnega tudi predstavnika mlajše generacije Andraža Šegša, člana ČD Vrhnika.

Prvo Stojišče LR panji
Prvo Stojišče LR panji – Stara Vrhnika

Danes čebelariva z več kot 50 nakladnimi in AŽ panji tako v Beli Krajini kot tudi na Notranjskem v okolici Vrhnike – Stara Vrhnika. Del čebelarstva je specializiran za pridobivane cvetnega prahu – super hrane, ki jo še vsi premalo poznamo. Smo majhno, a predano čebelarstvo. Rezultat znanja in predanosti je tudi bronasta medalja za lipov med na svetovnem ocenjevanju Apimondia v Ljubljani, ter lepi donosi medu skrbno izbranih čebeljih družin. Pridelujemo cvetlični, kostanjev, lipov in akacijev med, ter ko narava to omogoči, tudi hojev med. Ne manjka tudi propolisa.

Iz domače proizvodnje kozmetike na osnovi čebeljih pridelkov smo razvili še profesionalno holistično kozmetiko WILD BEE², ki temelji na naravnih sestavinah iz čebeljega panja. 9 vrhunskih izdelkov je že na voljo v spletni trgovini in v različnih speciliziranih trgovinah in salonih. Narejeno v Sloveniji. Lasten razvoj. Iz družinskega čebelarstva.

Več o WILD BEE²

Najboljše stvari prihajajo iz narave, le spoznati in razumeti jih je potrebno.