ALERGIJA IN CVETNI PRAH

Ali lahko uživam cvetni prah če imam alergijo na cvetni prah?

Cvetni prah je pogost alergen za določene ljudi, zato vsekakor svetujemo previdnost in pozornost. Načeloma pa je drugače ali cvetni prah pijete ali vdihavate.

Če ste alergični, svetujemo da najprej poskusite zaužiti 2-3 zrnca cvetnega prahu (lahko jih zajamete s konico noža) in opazujete reakcijo. Če reakcije ni ali pa je blaga, lahko naslednji dan zaužijete nekaj več zrnc. Vsekakor pa svetujemo, da en teden uživate 3-4 zrnca cvetnega prahu in potem postopomo povečate količino.

V primeru alergije na cvetni prah:

  • alergije na cvetni prah so pogoste. Razlika je ali cvetni prah vdihavate ali zaužijete
  • v kolikor niste prepričani, če vam cvetni prah povzroča alergijsko reakcijo, ga poskusite v majhni količini, npr 3 zrnca, ki jih lahko vzamete s konico noža
  •  v primeru alergijske reakcije, takoj prenehajte z užiavnjem, ter se posvetujte z zdravnikom, farmacevtom ali homeopatom

Apiterapija: Z uživanjem cvetnega prahu si lahko pomagate omiliti alergije na cvetni prah ali dosežete celo ozdravitev. Terapija je najbolj priporočljiva spomladi ali ob menjavi letnih časov. Začnemo z nekaj zrnci, potem čez nekaj dni povečamo na eno kavno žličko na tešče, organizem navajamo en teden, nato povečamo odmerek na 15g (ena jedilna žlica). Čez dva tedna lahko preidemo na dva dnevna odmerka po 15g. Če hočemo doseči želene učinke nadaljujemo tako vsaj en mesec.

Homeopati uspešno zdravijo alergije na cvetni prah tudi s pripravki s cvetnim prahom v etanolni raztopini.

V primeru alergij in uživanja cvetnega prahu, ter morebitnih terapij se posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali homeopatom!