OTROCI IN CVETNI PRAH

Ali cvetni prah lahko uživajo tudi otroci?

Otroci do enega leta vsekakor ne smejo uživati cvetnega prahu, niti medu. Po dopolnjeni starosti enega leta, je potrebno preveriti morebitno alergijo na cvetni prah. V kolikor veste, da je otrok alergičen, je nujen posvet z zdravnikom ali homeopatom, kajti otroci so občutljivi in ranljivi zato je potrebna previdnost.

V kolikor otrok potrjeno nima alergije na cvetni prah, se mu dozira maksimalno 3 zrnca zmešana z jogurtom, mlekom ali vodo, da se ugotovi morebitna občutljivost in stopnje le-te, če obstaja. V kolikor se izkaže da ni občutljiv, nadaljujete s 3-5 zrnci en teden, potem počasi povečujete količino. Nekje po 2 tednih lahko otrok star med 1 letom in 5 let zaužije 1 čajno žličko cvetnega prahu. Otrok star med 5 in 10 let, nekje 2 čajni žlički, otrok starejši od 10 let pa načeloma lahko zaužije 3 čajne žličke cvetnega prahu.

Preobčutljivost na cvetni prah se pokaže s srbenjem v ustih (mila oblika alergije), skelenjem, v resnih primerih in hudi preobčutljivosti, tudi s težjim dihanjem, do česar pa ne bi smelo priti, v kolikor upoštevate zgornja navodila.

V homeopatiji zdravijo alergije na cvetni prah s cvetnim prahom (razredčena raztopina cvetnega prahu z etanolom). V kolikor vas taka terapija zanima, se posvetujte s homeopatom.

Učinkovito zdravljenje na alergije s cvetnim prahom, dosegamo tudi zdravljenje z bio resonanco, ki je alternativni pristop, a pri mnogih dokazano učinkovit.