VEGETARIJANSKA-VEGANSKA PREHRANA

Zakaj je cvetni prah tako primeren za vegetarijansko in vegansko prehrano?

Pri vegetarijanski/veganski prehrani je potrebno paziti, da vnesemo v telo dovolj beljakovin, in da jemo uravnovešeno hrano tudi na strani beljakovin, ne samo ogljikovih hidratov. V telesu se poruši ravnovesje, če ne vnašamo v telo dovolj beljakovin oz. aminokislin.

Poleg odličnih virov beljakovin vegetarijanskega izvora kot so: oreščki, soja (bio), stročnice, dhal, leča, čičerika, mlečni izdelki (ni za vegane)- sirotka, skuta, chia semena, itd., je tu tudi lokalno pridelan cvetni prah s svojo unikatno sestavo in izjemno bogato vsebnostjo beljakovin oz. aminokislin, ter vseh ostalih vitaminov in mineralov ki jih telo potrebuje.  Ne smemo pozabiti da je cvetni prah tudi odličen antioksidant. Poleg tega vegetarijanci nujno potrebujejo tudi vitamin B12.

Iz tega razloga mnogi vegetarjanci in vegani kot dodatek k prehrani uživajo cvetni prah. Tak biološki in energijski potencial kot ga ima cvetni prah, brez kemije, popolnoma naraven, je nemogoče najti nikjer drugje.

Odvzemanje cvetnega prahu v količinah do 10%, čebelam nič ne škodi in jih tudi ne poškoduje. Pomembno pa je, da čebelar uporablja čebelam prijazne smukalnike in smuka cvetni prah samo v obdobju, ko ti ni obremenjujoče za čebele.

Več o vegetarijanskem načinu prehranjevanja preberite TUKAJ.