ZAMRZNJEN ALI SUŠEN?

Je boljši zamrznjen cvetni prah ali sušen cvetni prah?

Mi prisegamo na zamrznjen cvetni prah, saj ohrani večino hranilnih in zdravilnih snovi, ter je mnogo lažje prebavljiv za človeka, hkrati pa ima tudi, če je primerno zamrznjen, daljši rok trajanja. Človek lahko zamrznjen cvetni prah prebavi nekje do 90% (če ga zaužijete skupaj s tekočino), medtem ko sušen cvetni prah je veliko težje prebavljiv, maksimalno nekje do 30%.

Poleg tega pri sušenju (cvetni prah se suši na temperaturi max 38 C nekje 24 ur, lahko tudi več), cvetni prah izgubi mnogo vitaminov in encimov, kar ga dela tako bogatega in posledično se biološko ravnovesje v cvetnem prahu delno poruši. Čar tega hranila je, da ima idealno razmerje mineralov, vitaminov, aminokislin, encimov in nenasičenih maščob, da ga telo lahko izjemno dobro absorbira, ko s segrevanjem to energetsko ravnotežje porušiš, to hranilo tudi osiromašiš.

Vsekakor pa je bolje jesti posušen cvetni prah kot ničesar, tudi sušen cvetni prah vsebuje blagodejne snovi, le v manjših količinah. Za prodajo in trženje je vsekakor bolj ‘praktičen’ sušen cvetni prah. Mi vseeno kupcem svetujemo zamrznjen cvetni prah in ga sušimo samo ob zahtevi kupca.