MEDIJI O CVETNEM PRAHU

Cvetni prah, postaja izredno zanimiv tudi z vidika različnih medijev. Mediji, tako domači kot tuji, predstavljajo magično moč, te super hrane. Ne verjamete? Preberite sami.

Planet Siol.net navaja kakšne zdravilne lastnosti ima, učinke in kakšne so sestavine. Spletni portal navaja,  da spada cvetni prah v skupino najpopolnejše naravne hrane, saj vsebuje vse potrebne snovi za človeško prehrano in da je v cvetnem prahu približno 40% beljakovin.  Članek si preberite na Planet Siol.net na tem linku:

http://www.siol.net/trendi/lepota_in_zdravje/zdrava_prehrana/2013/11/cvetni_prah__najboljsi_zimski_dodatek_k_prehrani.aspx

Ekomagazin.si, ekološki portal z vsebino, je pripavil izjemno zanimiv članek o super hrani. Navajajo, da so ga pričeli raziskovati na Kavkazu, kjer so ljudje pogosto dočakali preko 125 let, ter da mnogo izmed njih jih je gojilo čebele. Navajajo, da vsebuje idealno razmerje vitaminov, mineralov, maščob, beljakovin, aminokislin, encimov in proteinov, taradi česar naj bi bila to najbolj popolna hrana na planetu. Več preberite na tem linku:

http://www.ekomagazin.si/Prehrana/superhrana/cvetni-prah.html

Kranjska sivka na lokvanju
Kranjska sivka na lokvanju

Žurnal24.si, spletni portal, v članku o čebeljih pridelkih omenja tudi cvetni prah. Sklicujejo se na primarija dr. Kapša, velikega poznavalca čebeljih pridelkov in izjemnega strokovnjaka, avtorja mnogih knjig. Kapš navaja, da redno uživanje cvetnega prau izboljšuje kri, pozitivno vpliva na prekrvavitev možganov, lajša težave s prostato, ter delovanje prebavil. Več preberite tu:

http://www.zurnal24.si/cebelji-strup-vas-lahko-pozdravi-clanek-183483

Čebelarska zveza Slovenije, ČZS, kot pristojna zveza, skrbi za urejenost čebelarstva v Sloveniji, odlično opravlja svoje delo, tako z nasveti, kot z izjemno strokovnim delom. Med drugim, so pripravili tudi zanimiv članek o cvetnem prahu, katerega avtor je eden vodilnih strokovnjakov o čebelarstvu g. Stane Plut iz Bele krajine. V članku si lahko preberete vse o cvetnem prahu. Članek je v celoti dostopen tukaj:

http://www.czs.si/cebele_pridelki_cvetniprah.php

Holistični center, holistic.si je pripravil zelo strokoven, poglobljen in dodelan strokovni članek o cvetnem prahu. Članek je delo Tine Pucihar, ki je po našem mnenju opravila odlično strokovno delo. Ponudili so tudi zanimiv recept za presni sladoled s cvetnim prahom.  Več si lahko preberete tukaj:

http://holistic.si/index.php/cvetni-prah.html

Wikipedia, brezplačen in družbeno koristni spletni projekt, je odlično opravil svoje delo, tudi v primeru cvetnega prahu. Celovit in strokoven izbor dejstev, znanstvenih raziskav in odkritij o cvetnem prahu. Več si preberite na spletni enciklopediji Wikipedija ali an tem linku:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Cvetni_prah_(%C4%8Debelarstvo)

Veliko pripsepvkov pa so napisali, tudi čebelarji sami, ter mnogo spletnih trgovin, ki ponuja pripravke iz cvetnega prahu ali sam cvetni prah.

Ključne besede: mediji, cvetni prah

Foto: Čebelarstvo Šegš

Avtor:  Čebelarstvo Šegš