ZDRAVLJENJE IN CVETNI PRAH

Cvetni prah izjemno hranilo, čista energija narave, skrita v zrncih različnih barv. Za 1 g zrnc cvetnega prahu, mora čebela obleteti 50 cvetov. Zaradi izjemnega energetskega naboja, vam lahko pomaga pri marsikateri tegobi, ki je le posledica porušenega ravnovesja v telesu.

Zdravje je naša odgovornost

Odgovornost do našega lastnega psiho-fizičnega zdravja in zdravja naših najbližjih, je naša največja odgovornost, da sploh lahko eksistiramo in ustvarjamo. Zdravstvene težave so le posledice, različnih vzrokov, ki so pripeljali do določenega stanja: bolezni oz. mnogokrat nosimo odgovornost za pojav bolezni prav mi sami.

Človeško telo je večplastni sistem

Človeško telo je plod in stvaritev narave, ki ga še danes na razumemo celovito na vseh ravneh, smo pa mnogo bližje razumevanju samega sebe. Sistemi človeškega telesa, ki vplivajo na fizično zdravje so več plastni in se prepletajo na fizični, psihični, duševni in duhovno karmični ravni. Način kako živimo, torej naš življenjski stil, način kako se odzivamo na okolje vsak dan, kaj mislimo, kaj jemo in kaj pijemo definira naše zdravje, v izjemno veliki meri, če ne celo največji, če izvzamemo druge dejavnike, ki so nam lahko prirojeni (genetika, itd). Uradna medicina in alternativni pristopi zdravljenja mnogokrat lahko naredijo čudeže, tako eni kot drugi, kljub temu pa svetujemo obilico zdrave pameti in logike pri sprejemanju odločitev in pristopov pri zdravljenju raznih težav.

Največji morilci 21. stoletja

To niso vojne, virusi ali prometne nesreče, temveč nekaj povsem vsakdanjega, na videz nedolžnega: sladkor, sol, bela moka, stres, alkohol, zloraba drog, premalo gibanja. Preproste stvari, a izjemno učinkovito delujejo na rušenje imunskega sistema in celično degeneracijo, ki dolgoročno vodi v razno razne zdravstvene težave; če npr. uživamo preveč sladkorja, soli, bele moke ali alkohola. Stres je lahko pozitiven, zdrav, nam pomaga pri doseganju življenjskih ciljev in duhovno fizičnem napredku.

Harmonija v telesu in umu, je znak zdravega človeka. Porušeno ravnovesje, pa se odraža v bolezenskem stanju.
Harmonija v telesu in umu, je znak zdravega človeka. Porušeno ravnovesje, pa se odraža v bolezenskem stanju.

Širši pogled na zdravje in energijo telesa

Brez bolečine in izstopa iz cone ugodja, ni napredka v medicini, zdravju oz. na nobenemu področju. Brez truda, dela se žal ne zgodi nič. Tu nam pozitiven stres lahko pomaga. Negativen stres ki se odraža v pogosti frustraciji, jezi, paniki, potrtosti ali celo depresiji. V negativnih psiho fizičnih stanjih, naši čudoviti možgani, ki so najvplivnejši človeški organ, ustvarijo kemične spremembe, ki povzročajo negativne odzive. Fizično telo je energija celic, celice so žive in se ves čas spreminjajo, se ustvarijo, rastejo in odmirajo. Delujejo ciklično, kot vse v vesolju. Energija od zunaj ali od znotraj telesa, deluje na celice in jih krepi, ali uničuje – destruktivna energija (jeza, frustracija, itd) deluje negativno, pozitivna energija (notranji mir, zadovoljstvo, itd) pa konstruktivno.

Vsa energija v telesu, ki je plod naših misli, se manifestira. Manifestacija negativne energije, pa se lahko odrazi v raznih psiho – fizičnih zdravstvenih stanjih. Mnogo ljudi pozna primere, ko človek zaradi izgube bližnje osebe dobesedno osivi čez noč. Primere, ko službeni pritiski povzročijo izgorelost oz. t.i. burn out, panične napade, infarkt, hemeroide, astmatične napade, itd. Vsi ti primeri so le manifestacija energije, ko telo ne prenese več, se to odrazi v bolezenskem stanju.

Bodimo še malce bolj predrzni – kaj pa tisti ki so že rojeni z določenimi pomanjkljivostmi in napakami – energija ves čas kroži in se prenaša iz enega energetskega telesa na drugega – ne glede na čas – čas je relativen in je komponenta, skozi katero energija potuje v naši percepciji – ampak čas ima začetek in konec, se začne in se konča. Če bi mi lahko potovali s svetlobno hitrostjo, bi se naša ura ustavila, čas in naša percepcija časa, bi bila drugačna od percepcije časa tistega ki normalno živi na ‘zemlji’. Kaj pa energija? Energija se ne konča, kroži tudi po naši telesni smrti, ne gre v nič. Tako je tudi naše rojstvo, telo v katerem bivamo le odraz energije. Kaj je energija, ki je v vašem telesu prisotna izkusila oz. pod kakšnimi vzročno posledičnimi vplivi je bila, ne vemo, vemo pa nekaj, npr. rojeni smo bili z določeno hibo, boleznijo. Če energija nima konca ali ima začetek? Hm.. vsi vemo, da iz nič ni nič, ne nastane nič.. Kaj nič sploh je? Ste že videli nič? Si lahko predstavljate nič? Torej tudi milijone, milijarde let nazaj, vse kar je nastalo, je nastalo iz neke energije. Energija je večna, nima začetka in nima konca. Naše telesno zdravstveno stanje pa je odraz energij. Kako lahko tu pomaga cvetni prah?

Dolgoročno izčrpavanje telesa in uma se odrazi na hitrem staranju, gubah na obrazu, kronični utrujenosti, razdražljivosti in posledično v bolezenskem psiho –fizičnem stanju.
Dolgoročno izčrpavanje telesa in uma se odrazi na hitrem staranju, gubah na obrazu, kronični utrujenosti, razdražljivosti in posledično, v bolezenskem stanju.

Cvetni prah nosi genetsko energetski zapis narave

Cvetni prah je energija narave. Ustvarjen je na cvetu, cvet obišče čebela, pelod čebela s svojimi žlezami predela in spravi v grudice, zrnca ki jih na nogicah prinese v panj, še dodatno obdela. Gre za 100% harmoničen in naraven postopek, ki ga je ustvarila narava. Vsak cvet nosi svoj genski zapis, vsako zrno cvetnega prahu iz različnega cveta je drugačno, gre za energetski ‘coctail’. V enem kozarčku cvetnega prahu je na stotine, tisoče zrnc peloda zbranega na mestu – gre za kombinacijo genskega zapisa rastlin, kjer je bil cvetni prah nabran.

Če v bolno telo, ki ni v energetski harmoniji, redno vnašamo, energijo ki je v harmoniji (npr. cvetni prah), se postopoma manifestacija negativne energije, ki povzročajo bolezensko stanje, lahko uravna oz. harmonizira, kar se lahko odrazi v ozdravitvi stanja ali olajšanju negativnih posledic. Za samo ozdravitev katerekoli težave, vam iskreno svetujemo obisk zdravnika in samoizobraževanje o težavi, ki jo imate, da boste lahko kompetentno reševali stanje in tudi naredili ustrezne spremembe pri sebi – npr. dieta, življenjski stil, itd.

Ustvarite ravnotežje v vsakdanjiku – delaj, a se tudi zabavaj – ne izčrpavaj telesa in duha

Vsakodnevni tempo je lahko izjemno naporen. Zgodnje vstajanje, urejanje za v službo ali šolo, nato intenzivno delo in zahteve v službi ali šoli. Popoldan ko se vračamo domov, pa nas čakajo, otroci, kuhanje, pospravljanje, ali pa delanje domačih nalog, študij za izpit, itd. Več letni tempo, brez počitka in igre zanesljivo vodi v kolaps določenega sistema v telesu.

Na vrsto mora priti tudi igra, sprostitev, šport, klepet s prijateljem, sprehod s štirinožnim prijateljem, itd. Načrtno je potrebno najti čas za sprostitev, nekaj kar vas navdaja z iskrenim veseljem, sproščenostjo, karkoli to že je. Dolgoročno izčrpavanje telesa in uma se odrazi na hitrem staranju, gubah na obrazu, kronični utrujenosti, razdražljivosti in posledično v bolezenskem psiho –fizičnem stanju.

Človeško telo je predvsem energetsko telo – kar vanj vlagate to dobivate nazaj! Kar vlagate v svoj um, s kakršnimi mislimi hranite svojo podzavest, to dobivate nazaj! Preveč hrane, vam bo pridelalo prevelik trebuh, odvečno težo, itd. prevelike energetske izgube vas bodo zanesljivo pahnile v zdravstvene težave. Ko se baterija izprazni, naprava preneha delovati, tako je tudi z vašim telesom. Bodite odgovorni, vzemite si čas za igro in počitek! Zanesljivo boste bolj zdravi in vedri!

Cvetni prah oz. pelod nosi energetsko genski zapis narave
Cvetni prah oz. pelod nosi energetsko genski zapis narave

Cvetni prah zdravniki in znanstveniki prepoznavajo kot kvaliteten dodatek k prehrani

Cvetni prah je bil prepoznan, kot pomoč pri različnih zdravstvenih izzivih, s strani raznih znanstvenikov in zdravnikov. Nekaj zanimivosti:

 • Da 30 g cvetnega prahu, vsebuje  toliko aminokislin kot 7 jajc ali 500g mesa
 • Da od 22 naravnih aminokislin, vsebuje cvetni prah vse aminokisline; od tega 8 za človeka nujno potrebnih esencialnih aminokislin
 • Izjemno dobro vpliva na sposobnost koncentracijekar je v veliko pomoč pri večjih umskih naporih (npr. študij)
 • Da 30 g cvetnega prahu popolnoma zadošča za pokrivanje dnevne potrebe po esencialnih beljakovinah pri odraslem človeku
 • Da vsebuje nukleinske kislineki so učinkovito sredstvo za pomlajevanje kože
 • Da vsebuje rutin,  ki krepi stene drobnih krvnih žilic, kapilar (preprečuje rdeče oči, krvavitev dlesni, možgansko kap, infarkt –izlitje krvi v ožilju srca, preprečuje krčne žile, hemeroide, izjemno močan antioksidant, omogoča boljšo absorbcijo C vitamina, .
 • Da so v cvetnem prahu tudi inhibini, ki zavirajo razvoj nekaterih vrst bakterij
 • Vsebuje večino skupin vitamina Bkar učinkovito pomaga pri premagovanju stresa
 • Da vsebuje tudi aminokislino cistin, ki vsebuje žveplo in tako učinkuje proti izpadanju las
 • Da je cvetni prah bogat vir antioksidantov, ki nevtralizirajo proste radikale v telesu, le-ti so glavni krivci za bolezni srca in ožilja, rakavih obolenj
Za 1 g peloda mora čebela obleteti 50 cvetov
Za 1 g peloda mora čebela obleteti 50 cvetov

Pripisani zdravilni učinki, ki so posledica snovi, katere cvetni prah vsebuje:

 • preprečuje zakisanost telesa
 • Hitra regeneracija mišic po športni aktivnosti (visoka vsebnost beljakovin – aminokislin)
 • Ureja delovanje črevesja, pomaga pri driskah
 • Slabokrvnost in utrujenost
 • Izboljšuje prekrvavitev možganov
 • Pospešuje rast in izboljšuje vid
 • Pomaga pri obolenjih prostate
 • Pomaga pri akutnem vnetju obsečnice
 • Blaži abstinenčne težave pri odvisnikih od alkohola
 • Učinkovito sredstvo za pomlajevanje kože zaradi vsebnosti nukleinskih kislin
 • Pomaga pri diabetesu ker povzroča neznatno povečanje inzulina
 • Zmanjšuje nivo holesterola v krvi
 • Anemija (vsebuje veliko železa)
 • Golšavost (zaradi vsebnosti joda)
 • Izboljšanje apetita
 • Izboljšuje spolno aktivnost, moč in vzdržljivost
 • Izboljšuje žensko plodnost
 • Pomaga pri hemeroidih
 • Krepi imunski sistem, razstruplja in zmanjšuje tveganje za nastanek raka

 

Tekst: Čebelarstvo Šegš

Foto: Čebelarstvo Šegš